Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym 430g

Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym 430g

11,49 

Na stanie

Bez laktozy
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym to niskokaloryczne i wysokobiałkowe danie. Swój orientalny smak i prozdrowotne właściwości zawdzięcza sporej dawce imbiru. Przyprawa ta pozytywnie wpływa na procesy trawienne, wzmacnia odporność oraz chroni przed tworzeniem zakrzepów. Użycie naturalnego pochodzenia składników gwarantuje sporą dawkę witamin i składników odżywczych.

Niezwykle delikatne pszenne pulpety rozpływają się w ustach, pozwalając rozkoszować się ich wyjątkowym smakiem i aromatem imbiru. Genialna alternatywa dla zwyczajnych mięsnych pulpetów idealna dla wegan i wegetarian.

Doskonale pasuje w połączeniu z ryżem basmati.

Składniki

woda, pomidory w zalewie 23% (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), olej rzepakowy, cebula, teksturowane białko pszenne 11,5%, papryka czerwona, koncentrat pomidorowy 7%, kasza manna (z pszenicy) 3%, mąka pszenna 3%, mąka kukurydziana, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone: (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula)], cukier, olej rzepakowy, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk liść, naturalny aromat], sól, hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), świeży imbir, cukier, aromaty z ekstraktu drożdżowego, przyprawy, zioła (zawierają gorczycę).

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 145 kcal
Tłuszcz 9,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 7,4 g
w tym cukry 2,2 g
Błonnik 0,8 g
Białko 6 g
Sól 0,96 g