Quinoa biała BIO nazywana jest potocznie komosą ryżową. To ekologiczny produkt o wielu zastosowaniach w kuchni, a także realnym wpływie na nasze zdrowie. Jest nie tylko smaczna, ale i bardzo zdrowa. Uniwersalność komosy ryżowej sprawiła, że wiele osób nie wyobraża sobie pracy w kuchni bez niej. Sprawdza się idealnie jako składnik zup, a także jako dodatek do sosów czy warzyw. Wiele osób używa ja także przy okazji pieczenia ciast czy tworzenia deserów.
Jest zdrowa, ponieważ dostarcza organizmowi białko, kwasy tłuszczowe, a także witaminy. Charakteryzuje się również właściwościami antyoksydacyjnymi. Jest ciekawym zamiennikiem dla zwyczajnych kasz i tradycyjnych makaronów.
Sposób przygotowania:
przelać gorącą wodą na drobnym sicie. Następnie do 500 ml zagotowanej wody wsypać 200 g ziarna quinoa i gotować około 25 min. Solić pod koniec gotowania.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.