Ryż do Sushi BIO 500g

Ryż do Sushi BIO 500g

11,99 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Ryż do Sushi BIO 500g to naturalny produkt pochodzący z rolnictwa ekologicznego, którego nie powinno zabraknąć w żadnej kuchni miłośnika azjatyckich smaków. Delikatny w smaku i odpowiednio klejący pozwoli na przygotowanie ulubionego sushi kiedy tylko najdzie na nie ochota. Zwyczajne maki, futomaki, nigiri, czy onigiri zagości na talerzu każdego wytrwałego, który podejmie się wyzwania przygotowania samodzielnie tego przysmaku.

Ryż do Sushi BIO 500g oczywiście sprawdzi się także do zup i sałatek. Jego właściwości będą idealnie pasować go każdego farszu, czy gołąbków.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

uprzednio wypłukany ryż gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut.

 

 

EAN
5902605416482

Składniki

ryż do sushi* 100%

*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1481kJ/349 kcal
Tłuszcz 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 79 g
w tym cukry 0,2 g
Błonnik 1,1g
Białko 6,5 g
Sól 0,01 g