Soja BIO 400g

Soja BIO 400g

5,99 

Na stanie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis produktu

Soja BIO to jeden z najczęściej używanych w kuchni azjatyckiej produktów o wysokiej zawartości białka. Dzięki temu stanowi wspaniały zamiennik mięsa dla wegan i wegetarian. Przygotowywane z niej “mięsa” smakują do złudzenia podobnie do oryginału.

Soja sprawdza się świetnie jako dodatek do zup oraz sałatek. Dopełnia smak dań jednogarnkowych, potraw warzywnych oraz mięsnych. Można na jej bazie przygotować pasty oraz farsze. Jest delikatna w smaku, dzięki czemu nie zagłusza głównej nuty smakowej dań, a jedynie stanowi dopełnienie.

Idealna zarówno w kuchni mięsnej, jak i tej wegańskiej oraz wegetariańskiej.

Sposób przygotowania:

Uprzednio namoczoną (przez minimum 8 godzin) soję należy gotować w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2,5 (1 porcja soji na 2,5 porcje wody) przez około godzinę.

Składniki

soja* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 427 kcal
Tłuszcz 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,9 g
Węglowodany 21 g
w tym cukry 7,3 g
Białko 36 g
Sól 0 g