Tofu w zalewie BIO 500g

Tofu w zalewie BIO 500g

17,99 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Tofu w zalewie BIO to produkt idealny dla wielbicieli azjatyckiej kuchni i ciekawych nowych smaków. Naturalne tofu to w rzeczywistości twarożek sojowy. Charakteryzuje się delikatnym smakiem, a mimo to potrafi odmienić smak potrawy. Pasuje idealnie do wszelkiego rodzaju dań azjatyckich, sałatek, a nawet kanapek, pizzy, czy tortilli. Jego szerokie zastosowanie sprawiło, że stał się on niezwykle popularny na całym świecie.

Tofu jest solidnym magazynem białka sojowego, wapnia i fosforu. Łagodzi objawy menopauzy i może zapobiegać zachorowaniu na niektóre nowotwory. Jest więc nie tylko smaczny ale i niezwykle zdrowy.

Składniki

woda, tofu* 45% (ziarna soi* 45%, podpuszczka: siarczan wapnia, sól morska) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 70 kcal
Tłuszcz 4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 0,9 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 1 g
Białko 7,2 g
Sól 0,81 g
Wapń 312 mg