Warzywa Ratatouille 280g

Warzywa Ratatouille 280g

28,99 

Brak w magazynie

Bez konserwantów
Polski produkt
Produkt naturalny
produkt rzemieślniczy
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Warzywa Ratatouille 280g

Warzywa Ratatouille 280g od Kogoota to konserwa rzemieślnicza polskiej produkcji. Zawiera kawałki czerwonej papryki, bakłażana oraz żółtej i zielonej cukinii w gęstym sosie na bazie pomidorów i palonej papryki. Znakomity smak dania podkreślają staranie dobrane zioła i przyprawy. W tym głównie rozmaryn, tymianek i czosnek. Potrawa sprawdzi się doskonale jako danie główne na sutą kolację lub lekki obiad. Świetnie dopełni również wiele innych kulinarnych propozycji. Kawałki warzyw zbliżonej wielkości z wyczuwalną strukturą i smakiem w aromatycznym ziołowo – czosnkowym sosie rozpieszczają kubki smakowe. Pasują świetnie do makaronu – dzieci zazwyczaj uwielbiają tę wersję. Doskonałe też są z miseczką puszystego ryżu jaśminowego ugotowanego „na sypko”. Koniecznie spróbujcie ratatouille w połączeniu z kaszą jęczmienną! Perłową lub pęczakiem.

Sposób przygotowania

Dania z oferty Kogoota można w prosty sposób przygotować do spożycia. Firma rekomenduje dwa szybkie sposoby. Po pierwsze możesz po prostu włożyć zamkniętą puszkę, bez papierowego opakowania, do gorącej wody na ok. 10 minut. Po tym czasie otwierasz puszkę przekładasz danie na talerz i podajesz. Kolejna metoda to po prostu podgrzewanie zawartości konserwy na patelni lub w rondlu. Po ok. 5 minutach posiłek jest gotowy. Nic trudnego!

Czy wiesz, że…

Termin ratatouille wywodzi się z oksytańskiego (czyli języka prowansalskiego, zbliżonego do katalońskiego) ratatolha i jest spokrewnione z francuskim ratouiller i tatouiller oznaczającym tyle co wymieszać, mieszać, pomieszać.

Ratatouille to francuskie prowansalskie danie z duszonych warzyw, które pochodzi z Nicei i jest czasami określane jako ratatouille niçoise . Jak to często bywa w wypadku kultowych potraw zarówno przepisy i czas gotowania różnią się znacząco.  Wspólne składniki obejmują pomidory, czosnek, cebulę, cukinię, bakłażana, paprykę i niektóre kombinacje zielonych ziół liściastych wspólnych dla danego regionu, czy społeczności.

Kulinarni puryści podkreślają, że różne warzywa powinny być podsmażane osobno, a następnie łączone i duszone powoli razem, aż osiągną gładką konsystencję. Tylko w ten sposób każde warzywo zachowuje swój własny smak. Bo to właśnie wyróżnia ratatouille spośród innych podobnych potraw.

Kogoot

Konserwy firmy Kogoot zawierają dania restauracyjne, przygotowane przez renomowanych szefów kuchni wyłącznie z naturalnych składników najwyższej jakości. Marka to koncept stawiający na pierwszym miejscu smak, bez kompromisów. Puszki nie zawierają żadnych konserwantów., wszystko dzięki sterylizacji szczelnie zamkniętej konserwy. Do każdego dania dobierane są indywidualnie optymalne warunki. Pozwala to na zachowanie smaku i odpowiedniej konsystencji potraw.

Składniki

pomidory pelati, świeża cukinia żółta, świeża cukinia zielona, świeży bakłażan, świeża papryka czerwona, świeża czerwona cebula, olej 3 ziarna, nać pietruszki, świeży czosnek, pasta bazyliowa, sól, pieprz czarny, cukier, słodka papryka, tymianek suszony, oregano suszone, rozmaryn suszony.

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 209 kJ/50 kcal
Tłuszcz 3,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g
Węglowodany 2,7g
w tym cukry 0,5g
Białko 1,0g
Sól 0,75g