Zupa grochowa to tradycyjna propozycja na smaczny i zdrowy obiad. Polska zupa, która pewnie wielu osobom kojarzy się z wielkim garem wojskowym gdzieś na festynie, czy po prostu w domu na gazówce. Trudno będzie nie poprosić o dokładkę. Weganie i wegetarianie tym razem nie będą musieli się obchodzić smakiem, tylko mogą śmiało wołać o kolejny talerz. Idealne rozwiązanie dla osób, które nie mają czasu na przygotowanie od podstaw pożywnego i pełnowartościowego posiłku.
Zupa jest szybka w przygotowaniu, a zawarte w niej składniki są pochodzenia naturalnego, więc nie zawierają sztucznych barwników czy aromatów i konserwantów.
Smaczne, zdrowe, naturalne. Nic tylko podawać do stołu.
Liczba porcji: 4 osoby
Czas przygotowania: 25 minut
Sposób przygotowania:
1. Zawartość obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody. Mieszając, doprowadź do wrzenia.
2. Następnie dodaj 1 łyżkę masła lub oleju i gotuj przez 25 minut na małym ogniu, czasem mieszając.
3. Możesz podawać z grzankami lub tartym serem żółtym.
Rady Babci Zosi:
Grochowa to gęsta i sycąca zupa. Gotuję ją tradycyjnie na boczku, jest wtedy bardzo aromatyczna.
UWAGA: Zupę gotuj na wolnym ogniu, aby nie wykipiała.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.